Hållbart mode på ett enkelt sätt

När jag blev vegan för lite mer än tre år sedan så anade jag aldrig vilken resa det skulle bli. Från att ”bara” ändra min kost till att ganska snart landa i insikten att djur heller inte är kläder – duh! Sen gick de fort. Jag hade börjat ifrågasätta normer och mina egna beteenden, och insåg att allt jag handlar får konsekvenser. Jag började fråga mig själv vad mitt intresse för mode och skönhet faktiskt var värt. Svaret blev ganska enkelt – jag kan liksom höra konversationen med mina framtida barn.

-Mamma, varför håller jorden på att gå under?

-Jo, förstår du, för att mamma vill ha en massa fina kläder på sig.

Nä, skulle inte tro det! Därför utökades min blogg ganska snabbt, från att bara handla om veganska märken till att också fokusera på alla de hållbara aspekterna i mode. Jag började med kapselgarderob. Jag inledde året 2018 med köpstopp. När Amina kontaktade mig med en idé om att engagera fler till att bli mer hållbara modekonsumenter så tyckte jag att det var helt givet – och det var så vi startade Facebookgruppen och podden Sustainable Fashionistas. Vårt fokus är att hållbart mode ska vara tillgängligt, enkelt och roligt för alla.

(psst! Du har väl inte missat Aminas gästinlägg här på bloggen, om lyxigt veganskt mode?)

Nu sitter vi här, nio månader senare, och ska snart hålla vårt första event tillsammans. Jag känner mig stolt, upprymd, stressad, förväntansfull, och så jäkla glad över att få ha möjligheten att lägga tid på det jag brinner för! Att få sprida budskapet och förhoppningsvis engagera fler. Att få rädda planeten och alla djuren, i alla fall lite lite grand.

På fredag, 21 september, blir det hållbart mode-after work på Clarion Hotell Amarantens bar Tap room. Kvällen bjuder på modevisning, drinkar, DJ, mingel, och ett gäng coola, hållbara märken och butiker som är där för att visa upp sina hållbara koncept. Du kan läsa mer om eventet på Facebook. Tillsammans kan vi åstadkomma förändring, på riktigt!

Ses vi där?

Kramar,

Clara

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.