Min kapselgarderob – sommar

Jag måste säga att sommargarderoben är den för mig absolut svåraste att få ordning på. Klänningar, blusar och sandaler huller om buller, plagg jag inhandlat under flera år för att de varit fina eller billiga – men aldrig en tanke på helheten. De senaste två somrarna (den här inkluderad) så har jag tagit det väldigt lugnt med shoppingen och istället tagit mig tid att utvärdera de plagg jag redan har. Jag har redan hunnit rensa ut och skänka en del som helt enkelt har gjort sitt, och nu känns det i alla fall lite luftigare och mer under kontroll. Här följer en genomgång av mina bästa tips för att få till en bra kapselgarderob till sommaren.

En vit skjorta och ett par jeansshorts kan sällan få fel! Fortsätt läsa för fler tips!

Välj en färgskala

Jag tycker att sommaren ska få handla om färg. Jag älskar att fånga upp havets och himmelens härliga blå, eller blommornas vackra rosa. Min insikt är dock att jag inte ska ha för många färger i garderoben – det blir snabbt väldigt begränsat med möjlighet att matcha med annat. Därför har jag landat i en färgpalett som jag trivs väldigt bra med och som fungerar väl tillsammans med de andra färgerna. Min rekommendation är att hålla sig till ca tre färger som får dominera (utöver basfärgerna). För min del är det rosa, blått och grönt som gäller. Se också till att de går i samma ton (blanda inte pastell och neon, t ex).

Rosa, blå och vita toner bland mina överdelar. Kavajen är från Filippa K (se de matchande byxorna längre ner). Den svart-vitrandiga toppen (även med i min vårkapsel) samt det blå linnet är från Jan´n June. T-shirtklänningen kan du läsa mer om och se mig stylea i mitt outfitinlägg med semestertema, och den randiga blusen ser du här
Kaftan och finare långklänning från Twist and tango, boho-klänning från All the wild roses.

Måste ha-plaggen i min kapselgarderob – sommar

Om jag ska välja ut mina absoluta måsten i min sommarkapsel, så blir det följande:

  • Shorts – jag har ett par i khaki och ett par i jeanstyg
  • Linnekostym – alldeles nyinköpt och jag älskar den redan – det här hade jag verkligen saknat!
  • En långklänning – jag gillar boho-stilen på sommaren, och min turkosa klänning i viskos får så mycket komplimanger
  • En jumpsuit – gärna någon som passar både till stranden och på fest
  • Kaftanen. Det är ett av mina absolut mest använda plagg, och jag tröttnar aldrig! Funkar till allt och jag känner mig sååå fin!

 

Mina underdelar består av ett par vita byxor, från ett klädbyte. Ett par kostymbyxor i linne från Filippa K. Söta byxor med knytdetalj i ekologisk bomull från Jan’n June. Två par shorts – se mig style:a jeansshortsen i mitt outfitinlägg med semestertema, samt mitt city-shic-inlägg.

 

Min härliga jumpsuit (fast fashion) fungerar så bra med min nya kavaj från Filippa K!

Skor och accessoarer

Ack, dessa skor. Om möjligt ännu svårare än kläderna att välja ut och begränsa på sommaren. Jag har ändå landat i vilka jag använt mest, och det får tala för sig själv. I skrivande stund har jag även precis fått hem ett par vita, platta espandrillos, något jag insett har saknats. Nu känns min skogarderob komplett! Alla är såklart i veganska material<3

Utöver mina standardsmycken så tycker jag om att addera mina boho-smycken i mässing på sommaren – ringar, och ett halsband som jag fått av min svärmor som köpte det på Mallorca. Har även investerat i en sjysst tillverkad bikini och en fin sjal/filt också.

Från vänster: sandaler med klack från Mireia Playá (även dessa en del av min outfit med semestertema). Sandaler med klack från Love Sofie. Ballerinaskor med snygga nitdetaljer från Love Sofie. Du får 15% rabatt hos Love Sofie med min kod WITHLOVECLARA

 

Bikini från det småskaliga märket Sparrow swim. Den fick även följa med förra året på min resa till Kroatien. Halsband från Mallorca. Etisk och ekologisk sjal/filt från veganska inredningsbutiken milori.se.

 

Kommande investeringar

Jag måste säga att jag är hyfsat nöjd med min sommarkapsel just nu. Det är dock några få plagg jag saknar:

Kjol. Jag tror att jag skulle vilja ha en a-formad, knälång design. Gärna i bomull eller linne.

Den perfekta sommarklänningen. Ni vet, den perfekta färgen, det perfekta mönstret, den perfekta längden – the hunt continues.

Mina kostymbyxor i linne fungerar perfekt med min härliga t-shirt (rea-fynd!) från Carin Wester.

 

Vilka är dina måste-ha plagg i din sommargarderob? Är det något du saknar som du vill investera i? Kommentera gärna här nedan!

 

Kram,

Clara

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.