Organic basics – hållbara underkläder

Detta inlägg är i samarbete med Organis basics och innehåller en affiliatekod

Vad händer när fyra danska killar går ihop i samma frustration över den smutsiga modeindustrin? De börjar prata om hur dyra och av dålig kvalitet många stora märken är och om hur ohållbart och orättvist det är att fortsätta köpa dåliga underkläder av underbetalda arbetare. De bestämmer sig för att göra något åt ​​det – och det här är historien om hur Organic basics föddes.

När Léna från Organic basics kontaktade mig med erbjudandet att prova några av deras underkläder började jag, som alltid, genom att läsa på om märket. Jag blev glad över att de endast använder GOTS-certifierad ekologisk bomull, vilket innebär att bomullen produceras på miljövänliga och etiska villkor. Jag blev kär i deras enkla, tidlösa, skandinaviska design – och när jag provade underkläderna var jag verkligen nöjd med passformen, känslan och kvaliteten. För att vara ärlig så har jag haft min nya bh och t-shirt nästan varje dag sedan dess.

Jag mer eller mindre bor i min nya ekologiska bomullt-shirt

Få rabatt på ditt nästa köp med min kod VASHIONOBC2

Organic basics är hållbara hela vägen, från hur de köper in sina tyger till att minska mängden vatten och energianvändning i sina (europeiska) fabriker. De har ett slow fashion-mindset utan säsongskollekrioner, bara tidlösa och funktionella plagg som kommer att fungera i många år framöver.

Förutom ekologisk bomull använder de också ett tyg som heter SilverTech – hållbart framställd silvertråd som blandas med bomullen för att skapa ett antibakteriellt tyg som andas bra och behöver tvättas mer sällan. Detta är ännu ett sätt att minska de negativa effekterna av deras kläder. På deras hemsida kan du läsa om hur de gamla grekerna använde silvermynt för att hålla sitt vatten rent – hur coolt är inte det? För SilverTech 2.0 kommer Organic basics att använda återvunnen nylon som har behandlats med silver för att skapa en mer hållbar kollektion som behöver tvättas ännu mer sällan. Nylon kräver också mindre vatten och energi att tillverka och håller längre än bomull. Var bara noga med att använda en tvättpåse för mikroplast när du tvättar nylonkläderna.

Jag måste säga att jag är väldigt imponerad! Organic basics känns moderna, fräscha, innovativa och kundfokuserade. De är ett levande bevis på att det är möjligt att skapa etiska, hållbara, nytänkande kläder som ser bra ut och känns bra att använda. Kom igen fast fashion-märken – det finns inga ursäkter!

Ekologisk bomulls-BH i nude – den är så skön och sitter fantastiskt bra!

Organic basics

Vegan: Veganvänlig

Leverans: herr- och damunderkläder och basplagg

Prisintervall: $ 31- $ 155. Få rabatt på ditt nästa köp med min kod VASHIONOBC2.

Shop: internationell frakt

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.