Tre veganska julklappar som sprider glädje denna säsong

Hej vänner,

God Jul! Hur underbar är inte den här säsongen?! Det är så mycket jag älskar med julen, all mat, glädje, alla ljus, och att bara få stanna hemma och vara närvarande i nuet och lyssna på julmusik. En förändring som jag har märkt de senaste åren är dock mitt minskande intresse för, och behov att, shoppa presenter, dekorationer och andra materiella saker. Missförstå mig inte – jag känner också behovet att ge efter för min inre shoppaholic då och då. Shopping triggar ju ändå det där belöningssystemet i våra hjärnor, även i min 🙂 Men jag är mycket mer uppmärksam på det nu, och jag har skiftat mitt fokus från saker till känslor. Att känna julen är så mycket mer givande än att fylla våra liv med fler saker för att kunna frammana den. Det blev så tydligt för mig när min mamma frågade mig vad jag ville ha i julklapp, och jag insåg att jag inte ens hade ägnat det en enda tanke i år. Jag hade ingen aning!

Att ge våra nära och kära gåvor på jul är dock en tradition som för många kan vara svår att släppa. Jag förstår det verkligen! Så, snarare än att försöka tvinga fram en förändring som kan vara för radikal för vissa, vill jag uppmana dig att vara uppmärksam på vad du ger. Använd julen som ett utmärkt tillfälle att rösta med dina pengar. Jag har satt ihop en medveten, helt vegansk presentguide som förhoppningsvis kan hjälpa dig att göra mer medvetna val. Hoppas du gillar den!

Återvunnet är det nya svarta

Jag kan se skiftet i samhället mot mer hållbar konsumtion, framförallt med tanke på att årets julklapp i Sverige är den återvunna tröjan. Jag tog ett litet hopp av glädje när jag fick reda på det. Här är två förslag på perfekta, återvunna plagg att ge bort denna jul.

För honom

En väst är ett klassiskt plagg som alla borde ha i sin garderob. Denna varma och stiliga väst i 100% återvunnen polyester hittar du på thrivestore.se

För henne

En helt fantastisk kimono som passar lika bra på stranden som över en skjorta och byxor på kontoret. Gjord i 100% återvunnen polyester. Köp den på thrivestore.se

Sprid ljus

Doftljus är definitivt ett måste för de flesta av oss idag. Visste du att många ljus innehåller paraffin som är cancerframkallande? Eller att inte alla ljus är veganska, eftersom de till exempel innehåller bivax? Jag vet, det är galet! 🙂 Du behöver dock inte oroa dig, jag har en lösning.

Ett veganskt ljus med doft av röd grapefrukt hittar du på thehappywhale.se

 

Tid för förändring

Är jag inte smart? Ett vackert armbandsur är en accessoar som aldrig går ut ur tiden… Åh, jag gjorde det igen! 🙂 Gör gåvan extra speciellt genom att välja ett etiskt, hållbart klockmärke i år.

För honom

Den klassiska svarta och silvriga looken är alltid en bra idé. Du hittar klockan på votch.co.uk

För henne

Jag kunde inte motstå denna vackra klocka i rosé och grått från aubrywatches.com

 

Jag hoppas att detta var en hjälp för er. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

 

Med kärlek,

Clara

 

You may also like

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.